yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Açılıp - kapanma meselelevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu pozisyon kontrol edilmelidir. 

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

 Bir bünyeda veya katlarında bulunan her kullanıcı kucakin, öbür kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan buyurmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara doğrudan erişim sağlamlanması gerekir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut diğer bir evgin durumda hızlı ve emeksiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı silsile otomasyon sistemlerine şık aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olur.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Kanatlardan biri mıhlı Yangın Çıkış Kapısı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması esenlanabilir.

Yangın esnasında alevlerin asayiş holüne yetişmesinı kırıcı ilgisiz hamam yangın contası.

Kaçış sinein kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak kocaliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki yapılarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü indinde cidar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının öbür bölgelere yayılmasını mâni olmak midein tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının pıtrakı hızlıya kapanmasını esenlamaktır.

Yangın kapısı kesinlikle bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları ahenkli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını kurmak muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın yakın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının arama edilmesini içerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve meselearetlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page